100Dingen bevindt zich op het terrein van Natuurtalent. Natuurtalent is een niet gesubsidieerde sociale cooperatie. Met de hulp van een grote groep van circa 30 vrijwilligers en samen met een aantal op de tuin gevestigde groene en sociaal ondernemers, zorgen we ervoor dat het theehuis open is, de tuin onderhouden wordt en dat de dieren goed worden verzorgd. Meer weten? www.natuurtalent010.nl

sociale onderneming

Natuurtalent is een project van Talentfabriek010 , een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen, aan hun arbeidsvaardigheden en professionele vaardigheden te werken en zodoende hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Alles wat in het theehuis wordt geserveerd, is met liefde gebakken en bereid in de kookateliers van Talentfabriek010 in Feijenoord.


praktijkstage en dagbesteding

Bij Natuurtalent gebeurt veel meer dan alleen recreeren, workshoppen en ontspannen. Op doordeweekse dagen wordt er door de leerlingen van drie VSO scholen uit de wijk, namelijk het Schreuder college, het Rotterdam college en de Hoge Brug, hard gewerkt voor hun praktijkstage. Daarnaast komt er wekeijk een groep clienten van middin voor dagbesteding. Dit zijn mensen met een verstandeljike beperking, maar met zin om bezig te zijn.

natuurtalent

Bloemenpluktuin

Struin door de grote bloementuin en stel je eigen boeket samen. Het onderhoud van de bloementuin gebeurt in samenwerking met het Rotterdam College. Alle inkomsten komen ten goede aan het maken van een nog mooiere bloementuin voor het volgende jaar.

Dieren

Bewoners van Natuurtalent zijn: Loesje het Poesje, Hamlett & Bacon Zwijn, Miepje en Summer Pony, Jaap het Schaap en Bram Konijn & Co.Kruidentuin Arganona

De kruidentuin van Nathalie Laats' Arganona Kruiden & Meer is de basis voor producten als olien voor de huid, vinaigrettes, kruidenbouillons, kruidenzout, kruidenthee melanges en pesto's. Het aanbod wisselt per seizoen en is te koop in het Theehuis.

Rechtstreex

Bestel de mooiste producten uit de buurt en haal ze op bij Natuurtalent. Bij Rechtstreex krijgen boer en consument een eerlijke prijs en heb je 100% vrije keuze om te bestellen. Zo verkorten wij de keten en werken we samen aan een beter voedselsysteem.

Speeltuin

Het is lekker vrij spelen en ontdekken op het terrein van Natuurtalent. Natuurlijk moet er zeer goed rekening gehouden worden met de dieren -aaien is leuk, spelen doen ze liever met hun eigen soort- en met de moestuin en beeldentuin.

Takayama

Takayama Events biedt 'turn key' evenementen aan. Van concept, ontwerp, engineering en uitvoering tot technische- en site productie. Alle disciplines zijn natuurlijk ook los inzetbaar dit geldt voor relatief grote projecten maar zeker ook voor de kleinere projecten.

Theehuis

Alles wat in het theehuis wordt geserveerd, is bereid in de kookateliers van Talentfabriek010 in Feijenoord. Er is een houtkachel, een geweldig terras, natuur om je heen, Max de kat en liefdevolle bediening. Moeten wij nog meer zeggen?

Voedselbos

Het voedselbos is geinitieerd door -Moestuinman- Max de Corte die zich inzet voor duurzame, kleinschalige, lokale voedselvoorziening, -aanleg, -verwerking, -distributie en -bewustwording. Thema's als ecologisch bouwen, sociale structuren en zelfvoorzienendheid ook een integraal onderdeel van het werk van Moestuinman.

Woodcompany

Woodcompany maakt meubelen, sculpturen, speeltoestellen en mooie woondecoraties.Workshopruimte

Dankzij de bewoners van Schiebroek en de Rotterdamse woningbouwvereniging Havensteder is het workshopgebouw tot stand gekomen. De Workshopruimte is volledig gebouwd uit recycled materiaal dat afkomstig is van panden aan de Peppelweg in Schiebroek-Rotterdam.